Ontvang de nieuwste en zeer veeleisende producten, allemaal op één plek

Verstandig zonnen in de zomer

augustus 24, 2017 by admin
No Comments

De zon schijnt, het is weer zomer!

Heerlijk genieten van de zon, dat is iets wat veel mensen graag doen in de zomer. Zittend op een terrasje onder het genot van een hapje en een drankje of misschien wel relaxt in je strandbedje. De stralen van de zon maken veel mensen blij juist omdat het in Nederland niet vanzelfsprekend is dat de zon schijnt. Helaas gaat men niet altijd even verstandig om met de zon. Wellicht komt dit omdat de mensen optimaal willen genieten als de zon eindelijk schijnt in de zomer! Verbranding ligt op de loer. En juist dát moeten we zien te voorkomen.

Verbanden van de huid

De meeste mensen weten dat het verbranden van de huid uitermate slecht is. Het risico op huidkanker wordt verhoogd. En wat te denken van de conditie van de huid? Deze wordt er niet beter op. Er ontstaan sneller rimpels en lijntjes. Allemaal negatieve punten. Ook gaat de huid vervellen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Verbanding voorkomen

Dit kan op verschillende manieren. Een hele simpele manier is om de huid te bedekken. Zet een hoed op, draag een zonnebril met UV-werende glazen of draag een (dun) laagje kleding als je door de zon loopt. Uiteraard is het niet nodig om je helemaal in te pakken. Er bestaan genoeg producten waarmee je je huid in kan smeren om verbranding te voorkomen. Deze producten zijn in verschillende sterktes verkrijgbaar. We noemen dat “een factor”. Je hebt bijvoorbeeld een smeersel met daarin een factor 50. Deze factor biedt een sterkte bescherming tegen schadelijke stralen. Als je van jezelf al een kleurtje hebt dan zou je kunnen kiezen voor een factor 20. Ook met een factor word je trouwens gewoon bruin! Belangrijk is om elke twee uur en na het zwemmen je huid goed in te smeren. Ook als je veel zweet mag je best een keer extra smeren. Let op, als het product claimt tegen water te kunnen is het verstandig om toch gewoon te smeren na het zwemmen. Dit soort middelen verliezen vaak hun effect na bijvoorbeeld het zwemmen. Een vuistregel is om tussen twaalf en drie niet pal in de zon te gaan zitten. Een wandelingetje is nooit verkeerd natuurlijk. Hou er tevens rekening mee dat je ook in de schaduw kan verbranden! Blijf dus smeren en installeer je eventueel onder een parasol. Zonlicht helemaal vermijden is niet nodig aangezien je deze ook nodig hebt voor de aanmaak van vitamine D.

Een goed product om te smeren

Kies een product wat je zelf prettig vindt. Of dat nu een vettige zalf of een olie is, als jij het lekker vindt smeren breng je het automatisch ook vaker aan. Smeren is echt nodig! Ook Stichting Melanoom benoemt dit expliciet. Bewolking laat schadelijke stralen gewoon door dus zorg dat je je anti-zonnebrand altijd bij de hand hebt. Een goede tip is trouwens ook om je huid rustig te laten wennen aan de zon. Je zou in de winter eens een paar minuutjes onder de zonnebank kunnen gaan liggen. Dit wordt afgeraden voor mensen jonger dan achttien jaar. Als je zon daadwerkelijk gaat schijnen vertoef je in kleine stapjes steeds even in de zon. Zo bouw je het langzaam op. Uiteraard smeer je jezelf goed in.

Voorkomen is beter dan genezen. Heb respect voor je huid en zorg dat deze geen onnodige schade oploopt doordat je onvoorzichtig omgaat met de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *