Ontvang de nieuwste en zeer veeleisende producten, allemaal op één plek

Wat is het verschil tussen een zwemshort en een zwemboxer?

juli 26, 2017 by admin
No Comments

Een zwemboxer en zwemshort worden zoals in de naam al vermeld staat gebruikt om in te zwemmen. Het zijn voornamelijk mannelijke zwembroeken, vrouwen dragen meestal zwemslips maar ook bij vrouwen komt het weleens voor dat zij een zwemshort over hun bikini dragen.

Je hebt zwemshorts in allerlei soorten, maten en kleuren. Net zoals zwemboxers, deze heb je ook in allerlei soorten, maten en kleuren. Het grootste verschil tussen deze twee zwembroeken is dat de zwemboxer strak zit en de zwemshort los.

Zwemshorts zijn meestal gemaakt van 100% polyester en zwemboxers meestal van 80% polyamide en 20% elastan. Er zit dus wel verschil in materiaal.

Een zwemboxer kun je vergelijken met een normale onderbroek voor mannen. Ze zitten over het algemeen wat strakker dan de zwemshorts en zijn ook korter van lengte. In verband met hygiëne is het vaak in het buitenland of in een wellnessgelegenheid alleen toegestaan om een zwemboxer te dragen en geen zwemshort. Onder een zwemboxer draag je meestal geen onderbroek, onder een zwemshort is dit wel vaker het geval omdat deze losser zitten.

Over het algemeen vinden oudere mannen de zwemboxers fijner zitten omdat ze nauw aansluiten, de zwemshorts zitten wat losser en daardoor zijn ze ook wat ‘zwaarder’, het water blijft in de zwemshort hangen. Wanneer je dus het water verlaat, zal er een hoop water mee komen. Op hygiënische gebied zorgt een zwemshort ook voor meer viezigheid wat het water zal bereiken. Wanneer je bijvoorbeeld rondloopt buiten het zwembad is de kans groot dat er van alles blijft plakken aan het zwemshort. Ook heeft het een groter oppervlak wat de kans op viezigheid nog groter maakt.

Jongeren vinden over het algemeen de zwemshorts fijner omdat hun lichaam hier meer mee bedekt is. Jongeren zijn vaak preuts in tegenstelling tot ouderen. Vandaar dat zij het meestal niet fijn vinden om in een strakke zwemboxer rond te lopen, hoewel dit op veel plaatsen in het buitenland wel verplicht is.

Dus als je naar het buitenland op vakantie gaat of naar een wellness dan kun je het beste zorgen dat je een zwemboxer bij hebt. De kans is groot dat je anders geen toegang krijgt tot de faciliteiten. De zwemshorts zijn in Nederland wel toegestaan in de meeste zwembaden. Je kunt natuurlijk van te voren altijd goed informeren over de accommodaties waar je wel gewoon in een zwemshort mag zwemmen in het buitenland, om er zeker van te zijn dat je de juiste zwemkleding meeneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *