Ontvang de nieuwste en zeer veeleisende producten, allemaal op één plek

Geniet langer van je badkleding

september 15, 2017 by admin
No Comments

Wow, wat kun je blij zijn met een nieuw badpak of met een net aangeschafte bikini. Weet jij eigenlijk hoe je ervoor zorgt dat de zwemkleding zo lang mogelijk mooi blijft? Was en behandel je het badpak precies hetzelfde als je lingerie? Stop, want dan gaat er iets niet helemaal goed. Lees onderstaande trucks en trips en je zult zien dat je badkleding veel langer mooi blijft.

Kijk goed uit met chloor

Helaas moeten we beginnen met een vervelende mededeling: chloor is ronduit slecht voor je badkleding. Heb je een mooie rode tankini en koos je vriend voor een paar rode zwembroeken? Als jullie op een zonnige dag in een buitenbad met chloor gaan zwemmen, is de kans groot dat je na een paar keer al kunt zien dat de badkleding roze is in plaats van felrood. Een goede oplossing is gelukkig direct voorhanden. Voordat je een duik in het water neemt, ga je eerst even snel onder de douche. De natte badkleding zal minder chloor opnemen. Na het zwemmen spoel je je badkleding heel goed uit met veel water. Dit zal echt al stukken schelen en je tankini of badpak blijft zichtbaar langer mooi.

Pas op met zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is ook echt zo’n vervelende. Sommige crèmes bevatten stoffen die je badkleding laten verkleuren. Ook is het mogelijk dat je, zeker wanneer je olie gebruikt, vlekken in je badpak of tankini krijgt. Smeer jezelf minstens 30 minuten voordat je gaat zonnen in en als je tussentijds nog een keer moet smeren, probeer dan de stof van je badkleding zoveel mogelijk te ontzien.

Badkleding wassen

Spoel na het zwemmen of zonnen je zwempak of tankini altijd goed uit. Chloor, zout, zweet en zand zijn dan al voor een groot gedeelte verdwenen. Je stopt de badkleding daarna in de wasmachine en kiest voor een fijnwasprogramma. Gebruik hierbij een fijn wasmiddel. Wasverzachter is geen goede optie, want dan verdwijnt de elasticiteit. Het is trouwens altijd beter om je badpak gewoon even met de hand te wassen.

Niet in de droger

Doe een zwembroek nooit in de droger, maar laat badkleding gewoon drogen aan de lijn. Ook uitwringen is funest voor de kleding. Heel zachtjes knijpen mag wel.

Uiteraard wil je dat je favoriete badkleding zolang mogelijk meegaat, maar als het nodig is, is het natuurlijk ook weer een feestje om iets nieuws uit te zoeken, toch? We hebben genoeg leuks op deze site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *